Ondersteuning

FAQ

Aantal pagina's
Lever a.u.b hetzelfde aantal pagina's als dat u heeft besteld.
Doet u ook veredelingen zoals ponsen of stempelen?
Als extra bewerkingsmogelijkheden bieden wij onder andere rillen en perforeren aan. Rillen wordt met name geadviseerd bij dikker papier (vanaf 250 g/m²), omdat zodoende het risico dat het papier openbreekt bij gevouwen producten wordt beperkt, hoewel niet volledig uitgesloten kan worden.

Met een hoogwaardige plastificering/laminering (glanzend/mat/krasvast/softtouch) veredelt en beschermt u uw product vanaf een gramgewicht van 170g/m².

UV-lak is een extra laklaag die zorgt voor glanzende en optisch effecten. UV-lak kan over het gehele vlak of een gedeelte van het vlak (UV-spotlak) worden aangebracht. Door de lak ontstaan niet alleen geweldige hoogglans effecten, hij maakt het product ook minder kwetsbaar en beschernt dus tegen krassen.

De UV-spotlak zorgt glanzende en optische effecten, waarbij de lak echter slechts gedeeltelijk d.w.z. op individuele motieven, logo's of letters wordt aangebracht. Hierdoor wordt uw drukwerk een individueel en luxe sieraad.

UV-reliëflak is zowel optisch als haptisch een geweldige ervaring. Net als bij hoogdruk kan men de UV-reliëflak voelen, maar hij laat geen zichtbare structuren op de achterzijde van het product na. UV-reliëflak wordt gebruikt om individuele elementen als letters of versieringen haptisch gestalte te geven.

Bij blind-, letterpress- of reliëfdruk worden individuele motieven, logo's, versieringen of lettertekens driedimensionaal geaccentueerd. Het product wordt op de betreffende plaatsen vervormd d.w.z. omhoog of omlaag gepreegd en krijgt daarmee een extra haptisch effect.

Bij hot-foil vlakdruk wordt transferfolie met behulp van warmte en druk op van tevoren bepaalde vlakken aangebracht. Afhankelijk van de folie die er wordt gebruikt, bijv. goud, zilver- of brons/koperfolie, worden er verschillende effecten bereikt.

Hot foil reliëfdruk is een combinatie van blind-, reliëfdruk en hot foil vlakdruk. Bij deze manier van afwerking wordt transferfolie met behulp van warmte en druk op van tevoren bepaalde vlakken aangebracht. Bovendien worden deze vlakken omhoog gepreegd. Zo ontstaan er unieke lichtweerspiegelingen en verbluffende, haptische effecten.